Ο ράπερ Macklemore ξαναχτυπά υπέρ φοιτητών και Παλαιστινίων – Νέο τραγούδι

Ένα νέο κομμάτι, το Hind’s Hall, το οποίο παρέχει σθεναρή υποστήριξη στην Παλαιστίνη καθώς και σε όσους διαμαρτύρονται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ κατά της δραστηριότητας του Ισραήλ στη Γάζα, κυκλοφόρησε ο κορυφαίος στα charts Αμερικανός ράπερ Macklemore.

Το Hind’s Hall πήρε το όνομά του από το κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το οποίο μετονομάστηκε από Hamilton Hall από διαδηλωτές φοιτητές που κατέλαβαν το κτίριο για να αναφερθεί στην Hind Rajab, ένα εξάχρονο παιδί που σκοτώθηκε στη Γάζα.

Οι στίχοι

«Αν οι φοιτητές σε σκηνές που είναι αναρτημένες στο γκαζόν / Η κατάληψη του τετραγώνου είναι πραγματικά ενάντια στο νόμο / Και ένας λόγος για να καλέσετε την αστυνομία και την ομάδα της / Πού βρίσκεται η γενοκτονία στον ορισμό σας, ε;» ραπάρει, αναφερόμενος στην αστυνομική καταστολή των διαδηλώσεων.

Εκτός από την καταδίκη της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα, οι φοιτητές του Κολούμπια ζητούν από το πανεπιστήμιό τους να αποεπενδύσει από εταιρείες που συνδέονται με το Ισραήλ – μια έκκληση που έχει επαναληφθεί και σε άλλα πανεπιστήμια σε όλες τις ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε περισσότερα από 100 άτομα που διαμαρτύρονταν στο Κολούμπια, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που είχαν καταλάβει το Hamilton Hall. Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για διαμαρτυρίες σε πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.

Δείτε όλους τους στίχους:

Στο Hind’s Hall, ο Macklemore χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως «ένα κράτος που πρέπει να στηρίζεται σε ένα σύστημα απαρτχάιντ για να διατηρήσει μια βίαιη ιστορία κατοχής που επαναλαμβάνεται τα τελευταία 75 [χρόνια]» και λέει ότι έχει βιώσει την υποστήριξη από Εβραίους ανθρώπους που είναι αλληλέγγυοι στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης.

«Βλέπουμε τα ψέματα σε αυτά, ισχυριζόμενοι ότι είναι αντισημιτικό να είσαι αντισιωνιστής / Έχω δει Εβραίους αδελφούς και αδελφές εκεί έξω και να οδηγούν σε αλληλεγγύη και να φωνάζουν ‘Free Palestine’ μαζί τους».

Προς τον Τζον Μπάιντεν

Απευθύνεται στον Τζο Μπάιντεν, λέγοντας «το αίμα είναι στα χέρια σου», και λέει ότι δεν θα τον ψηφίσει αργότερα φέτος.

Στο παρελθόν είχε υπάρξει υποστηρικτής των Δημοκρατικών, εμφανιζόμενος στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα για να συζητήσει την κρίση των οπιοειδών και αντιδρώντας στον Ντόναλντ Τραμπ με συνθήματα σε συναυλίες. Κυκλοφόρησε ένα τραγούδι, το Wednesday Morning, μετά τη νίκη του Τραμπ στις εκλογές του 2016 με τους στίχους: «Δεν υπάρχει χρόνος για απάθεια, όχι άλλα δάκρυα και όχι παράπονα / Πρέπει να παλέψουμε πιο σκληρά για τους επόμενους τέσσερις και για όσα αντιμετωπίζουμε».

Ο Macklemore επικρίνει επίσης τη μουσική βιομηχανία επειδή δεν ήταν πιο ειλικρινής κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα. «Η μουσική βιομηχανία είναι σιωπηλή, συνυπεύθυνη στην πλατφόρμα της σιωπής της», ραπάρει, προσθέτοντας «Θέλω μια κατάπαυση του πυρός, γαμώ την απάντηση του Drake» – μια αναφορά στον καυγά μεταξύ του Drake και του Kendrick Lamar που έχει κατακλύσει τη μουσική βιομηχανία των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.