Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του

Πέθανε το μωρό που διασώθηκε από τη μήτρα της ετοιμοθάνατης μητέρας του μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα όπως μεταδίδει το BBC.

Η Sabreen al-Sakani γεννήθηκε με καισαρική τομή σε νοσοκομείο της Ράφα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Το νεογνό, που πήρε το όνομα της μητέρας του, ήταν είναι μεταξύ των 16 παιδιών που σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιθέσεις στη Ράφα το περασμένο Σαββατοκύριακο, που είχαν στόχο τα συγκροτήματα κατοικιών όπου ζούσαν άμαχοι και, σύμφωνα με τις ισραηλινές δυνάμεις (IDF), ενόπλους και υποδομή της Χαμάς.

Οι γιατροί προσπάθησαν αλλά…

Η μαμά της Σαμπρίν ήταν 7,5 μηνών έγκυος και κοιμόταν, μαζί με τον σύζυγό της και την τρίχρονη κόρη τους, όταν χτύπησαν τα ισραηλινά μαχητικά, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο σύζυγος και η κόρη της σκοτώθηκαν ακαριαία, όμως το αγέννητο μωρό της ήταν ζωντανό στη μήτρα της όταν την εντόπισαν, βαριά τραυματισμένη, τα σωστικά συνεργεία.

Αμέσως μετέφεραν τη Σαμπρίν στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί πραγματοποίησαν κατεπειγόντως καισαρική τομή για να φέρουν στον κόσμο το παιδί.

Εν μέσω χαοτικών σκηνών οι γιατροί έκαναν ανάνηψη στο μωρό, χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη αντλία για να σπρώξουν αέρα στους πνεύμονές του.

Η μικρή μαχήτρια φάνηκε πως είχε κερδίσει την πρώτη μάχη της και, αν και σε κρίσιμη κατάσταση, μπήκε σε θερμοκοιτίδα.

Ζύγιζε μόλις 1,4 κιλά και είχε σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, η οποία, σύμφωνα με τους γιατρούς, οφειλόταν στο γεγονός της πρόωρης γέννησής της.

«Αυτό το νεογνό θα έπρεπε να ήταν στη μήτρα της μητέρας του αυτή τη στιγμή, αλλά της στερήθηκε αυτό το δικαίωμα», δήλωσε ο δρ Μοχάμεντ Σαλάμα, επικεφαλής της νεογνικής μονάδας επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο «Εμιράτι» στη Ράφα.

Η γιαγιά του μωρού δήλωσε στο BBC ότι η οικογένεια σχεδίαζε να υιοθετήσει το μωρό, το οποίο υπέκυψε στα βαριά τραύματά του.