Απίστευτο: Ευρωβουλευτής απελευθέρωσε… περιστέρι μέσα στο ευρωκοινοβούλιο

Άφωνους άφησε τους συναδέλφους του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής Μίροσλαβ Ρανττσόφσκι, ηγέτης του δεξιού «Σλοβακικού Πατριωτικού Κόμματος» όταν έβγαλε από την τσάντα του ένα περιστέρι και το απελευθέρωσε «ως σύμβολο ειρήνης» μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας στο Στρασβούργο.

Ο ίδιος ανέφερε ότι απελευθέρωσε το περιστέρι σε μια κίνηση έκκλησης για παγκόσμια ειρήνη. «Εύχομαι ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς. Θέλησα να απελευθερώσω αυτό το περιστέρι ως σύμβολο ειρήνης, ότι η Ευρώπη χρειάζεται ειρήνη. Ας μας ενώσει όλους μας αυτό το περιστέρι», είπε.

Το γεγονός αυτό, προκάλεσε αντιδράσεις ορισμένων συναδέλφων του. Η Γαλλίδα Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Καρολίν Ρουζ, που κατηγόρησε τον Ραντατσόφσκι ότι κουβάλησε ένα ζωντανό ζώο στο Ευρωκοινοβούλιο αψηφώντας τους κανόνες του. «Χρησιμοποίησε σαν απλό αντικείμενο ένα ζώο κρυμμένο στην τσάντα του για να κάνει δήλωση υπέρ της ειρήνης. Τι θα κάνετε για να πιάσετε το ζώο αυτό κύριε;», είπε.

Κι ενώ το περιστέρι πετούσε μέσα στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου, ένας άλλος συνάδελφός του ρώτησε τον Σλοβάκο ευρωβουλευτή: «Μπορείς και να το πιάσεις τώρα;»

«Ελπίζουμε το περιστέρι να είναι καλά», δήλωσε ο Ζαν Κριστόφ Οτγιέν, ένας εκ των προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, που είπε ότι θα αναφέρει το συμβάν στην πρόεδρο της ευρωβουλής, Ρομπέρτα Μέτσολα.

Δείτε το βίντεο: