peloponnese.eventswp contentuploads201603cropped p 32x32 561c29c297434988f956daf5974cd68f8bbf3e6b 8

Αργολίδας περίπλους

Το σκάφος σας φεύγει πρωί από το λιµάνι του Ναυπλίου κι εσείς απολαµβάνετε την µυθική εικόνα της όµορφης πόλης µε τα κάστρα της µέσα από τη θάλασσα. Μπροστά σας ανοίγεται ρόδινος ο Αργολικός κόλπος. Περνάτε την αµµουδιά της Καραθώνας και παραπλέετε το κοσµοπολίτικο Τολό κοιτώντας µε τα κιάλια τον ιστορικό βράχο της αρχαίας Ασίνης. Πλησιάζετε µε το σκάφος τα ερηµόνησα Ρόµβη και Πλατιά, όπου συνήθως δελφίνια έρχονται µέσα από βαθιά µπλε νερά να παίξουν µε τη µάσκα του σκάφους σας. Από τις βραχονησίδες έρχονται µυρωδιές από θυµάρι και ρίγανη. Πλησιάστε τον κόλπο του Δρέπανου για να δείτε το παµπάλαιο ιχθυοτροφείο Βιβάρι και συνεχίζετε µε ρότα νοτιοανατολική, ανάµεσα στη βραχονησίδα Υψηλή και το διάσηµο για τις αγκινάρες του παράκτιο χωριουδάκι Ίρια.

Η βραχονησίδα Υψηλή έχει έναν υπήνεµο κόλπο στα νότια που είναι ιδανικός για µια στάση για βουτιά στα βαθιά σκοτεινά νερά, για λίγο snorkeling και για να µαζέψετε µερικές ωραίες µεγάλες πεταλίδες – που αφθονούν στα βράχια της εν λόγω ακτής – για το ουζάκι σας.

Συνεχίζετε απολαµβάνοντας την θέα στις ακτές και τους σκεπασµένους µε ελαιώνες όρµους βόρεια από το Κρανίδι, πάνω από τους οποίους υψώνονται οι κορφές των Διδύµων. Μπαίνετε στον όρµο της Κοιλάδας και ετοιµάζεστε για αγκυροβόλιο στο νόστιµο οµώνυµο ψαροχώρι µε τις υπέροχες ψαροταβέρνες. Τον απογευµατινό σας καφέ, να τον πιείτε στο Πόρτο Χέλι, παραπλέοντας τον επιβλητικό κάβο της Κορακιάς µε το φάρο, χαζεύοντας τους σκιέρ στη Βερβερόντα και δένοντας δίπλα στα υπερπολυτελή γιοτ των εφοπλιστών.

The post Αργολίδας περίπλους appeared first on Peloponnese Events.