peloponnese.eventswp contentuploads201603cropped p 32x32 561c29c297434988f956daf5974cd68f8bbf3e6b 7

Οδηγώντας στη Μάνη

Η διαδροµή Αρεόπολη – Γερολιµένας – Ταίναρο είναι µια από τις δηµοφιλέστερες και ωραιότερες διαδροµές της Πελοποννήσου καθώς διασχίζει όλη την Μέσα Μάνη. Φανταστείτε το δρόµο σα τη ραχοκοκαλιά της Μάνης, καθώς ελίσσεται κάτω από τις πλαγιές του όρους Σαγγιάς, ενώ από παντού φεύγουν δροµάκια και παρακάµψεις προς τα πάµπολλα µανιάτικα χωριά που κρύβονται στους απέραντους ελαιώνες και τις φραγκοσυκιές.

Νότια από την Αρεόπολη ακολουθώντας τον κεντρικό δρόµο φτάνετε στον Πύργο Διρού, στα διάσηµα σπήλαια και στην πολύ κοντινή Χαριά. Στον κεντρικό δρόµο ως την Κοίτα και τη Νόµια το τοπίο µοιάζει µε επανάληψη του προηγούµενου: ελαιώνες, σκίνοι, φραγκοσυκιές, ξερολιθιές, οι γυµνές πλαγιές του Σαγγιά από πάνω και ο Μεσσηνιακός κόλπος στο βάθος. Αξίζει να κάνετε µια παράκαµψη στην όµορφη Τριανταφυλλιά και το Νικάνδρι. Συνεχίζοντας νότια στον κεντρικό δρόµο, περνάτε δίπλα στη µονή Φανερωµένης, στο χωριό Άγιος Γεώργιος Μίνας µε τον επιβλητικό πολεµόπυργο του Βουδικλάρη, ενώ στον Μέζαπο, σ’ένα από τα παλιά πειρατικά λιµάνια της Μέσα Μάνης, σώζονται τα ερείπια του πύργου του θρυλικού πειρατή Σάσσαρη. Περνώντας από την Κοίτα φτάνετε σ’ένα από τα οµορφότερα λιµανάκια της Ελλάδας, στο Γερολιµένα. Πιο κάτω συναντάτε τα Άλικα και την Κυπάρισσο κι ακόµη νοτιότερα φτάνετε στο πιο διάσηµο χωριό της Μέσα Μάνης, τη Βάθεια, το πιο πολυφωτογραφηµένο χωριό της Μάνης. Οι εντυπωσιακοί του πύργοι, οι οποίοι ήταν κάποτε ατµοσφαιρικοί ξενώνες, σήµερα δυστυχώς είναι έρηµοι και σιωπηλοί. Από εκεί και κάτω ο δρόµος διασχίζει τοπία µε γυµνούς λόφους και βραχώδεις δυσπρόσιτες ακτές ως το Μαρµάρι.

Ο δρόµος τελειώνει στον όρµο Πόρτο Στέρνες, λίγο πριν τον ακρωτήριο Ταίναρο, όπου σύµφωνα µε τους αρχαίους Έλληνες βρισκόταν µια από τις πύλες του Κάτω Κόσµου. Με µια εύκολη πεζοπορία θα φτάσετε στον πρόσφατα αναστηλωµένο φάρο για να ακούσετε τη βουή της απέραντης θάλασσας. Καλωσήρθατε στο νοτιότερο σηµείο της ηπειρωτικής Ευρώπης!

The post Οδηγώντας στη Μάνη appeared first on Peloponnese Events.