Ιταλία: «Εμβολιαστείτε αμέσως με 4η δόση κατά του κοροναϊού», λέει στους άνω των 60 ετών ο υφυπουργός Υγείας

Ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας, Πιερπάολο Σιλέρι, κάλεσε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών που ζουν στην χώρα του, και όσους υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις, να κάνουν αμέσως την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κοροναϊού.

«Εμβολιαστείτε αμέσως, ο στόχος είναι να αποφύγουμε τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Είναι λάθος να περιμένουμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο», δήλωσε ο Σιλέρι σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Capital.

«Τα εμβόλια που διαθέτουμε, έστω και αν δημιουργήθηκαν με βάση τον αρχικό ιό, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά κατά της βαριάς μορφής της ασθένειας, όπως και κατά της παραλλαγής όμικρον και των υποπαραλλαγών της», πρόσθεσε ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας. Ο Πιερπάολο Σιλέρι, τέλος, δήλωσε ότι «για τον Σεπτέμβριο, δεν προβλέπεται να υιοθετηθεί κανενός είδους περιορισμός».

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία από σήμερα μπορούν να εμβολιάζονται με την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, ενώ συνεχίζεται ο εμβολιασμός και όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ