Το ΚΑΣ ενέκρινε την προμελέτη για τον φωτισμό του Βράχου Μονεμβασίας

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) ενέκρινε την προμελέτη της πράξης  «Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του Βράχου Μονεμβασίας (φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον)», στην συνεδρίαση που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη 26 Ιουλίου.

Στις αρχές του έτους ο Δήμος Μονεμβασίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τ.Α. Πάρνωνας Α.Ε. και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου συμβλήθηκαν μεταξύ τους μέσω Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης για τον ήπιο και ομοιόμορφο φωτισμό του βράχου της Μονεμβασίας, με στόχο την ανάδειξή του, διατηρώντας παράλληλα αναλλοίωτη την φυσιογνωμία του.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Με την έγκριση της προμελέτης από το ΚΑΣ ολοκληρώθηκε η Α Φάση της πράξης και πλέον εκκινούν άμεσα οι διαγωνιστικές διαδικασίες ανάθεσης ενιαίας δημόσιας μεικτής σύμβασης υπηρεσιών-προμηθειών, οι οποίες περιλαμβάνουν την οριστική μελέτη του φωτισμού και την προμήθεια και εγκατάσταση του ηλεκτρολογικού υλικού φωτισμού.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου του Δήμου Μονεμβασίας το οποίο υπογράφεται από τον δήμαρχο Ηρακλή Τριχείλη, απευθύνονται ευχαριστίες  προς την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Γ.Γ. κ. Γιώργο Διδασκάλου και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την συμβολή τους στην υλοποίηση του έργου.

The post Το ΚΑΣ ενέκρινε την προμελέτη για τον φωτισμό του Βράχου Μονεμβασίας appeared first on PeloponnisosNews Online.