Μπόρις Τζόνσον: «Θα αποχωρήσω σύντομα με το κεφάλι ψηλά»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την Τετάρτη ότι σύντομα θα αποχωρήσει με το «κεφάλι ψηλά», μία εβδομάδα αφού εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, καθώς έχασε τη στήριξη κορυφαίων υπουργών και βουλευτών του.

«Είμαι υπερήφανος για την ηγεσία που προσέφερα και σύντομα θα αποχωρήσω με το κεφάλι ψηλά», ανέφερε ο Τζόνσον, μιλώντας στο Κοινοβούλιο. Είπε επίσης ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα συσπειρωθεί γύρω από το πρόσωπο που θα επικρατήσει στην κούρσα διαδοχής του.

Συλλυπητήρια Τζόνσον για τον Σίνζο Άμπε

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε ότι ο Τζόνσον υπέβαλε τα συλλυπητήριά του στον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Φούμιο Κισίντα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, για τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε.

«Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η δολοφονία του Σίνζο Άμπε ήταν μια σοκαριστική ενέργεια παράλογης βίας. Τόνισε τον ρόλο του Σίνζο Άμπε στη δημιουργία των θεμελίων της εξαιρετικής σχέσης Ηνωμένου Βασιλείου-Ιαπωνίας και δήλωσε ότι ήταν ένας πραγματικός φίλος για τη Βρετανία», ανέφερε σε ανακοίνωση εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.