Μήνυση για βιασμό εναντίον του Τραμπ από δημοσιογράφο

Μία αρθρογράφος του περιοδικού Elle είναι ενδεχόμενο να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης κατηγορώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για δυσφήμηση, καθώς ο ίδιος αρνείται ότι την βίασε πριν από 24 χρόνια, σε ένα πολυκατάστημα στο Μανχάταν.

Με την απόφαση που εξέδωσε μέσα στην εβδομάδα, η δικαστής του ανώτερου πολιτειακού δικαστηρίου στο Μανχάταν αποφάνθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέτυχε να αποδείξει ότι η ίδια δεν είχε την δικαιοδοσία να ακούσει τους ισχυρισμούς της ενάγουσας Ε. Τζιν Κάρολ ή να παρεμποδίσει προσωρινά τις προσπάθειες της Κάρολ για την συγκέντρωση αποδείξεων.

«Παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του ισχυρίζεται την έλλειψη προσωπικής δικαιοδοσίας (για την δικαστή) δεν υπήρξε ούτε μία ανάρτηση στο Twitter, πολύ δε περισσότερο μία προσωπική ένορκη κατάθεση για την υποστήριξη του ισχυρισμού του» έγραψε χαρακτηριστικά στην απόφασή της, η δικαστής.

Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικανού προέδρου δεν σχολίασαν άμεσα την εξέλιξη αυτή.

Δυσφημιστικά σχόλια

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ προχώρησε σε δυσφημιστικά σχόλια σε βάρος της Κάρολ σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η ίδια από την Ουάσινγκτον, όπου και διαμένει από την εκλογή του στο προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ το 2017 και έτσι δεν μπορεί να του υποβληθεί μήνυση στη Νέα Υόρκη.

Η Ρομπέρτα Κάπλαν, δικηγόρος της Κάρολ ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της: «Αναμένουμε να προχωρήσουμε στην υπόθεση αυτή, με δεδομένο ότι ο πρόεδρος Τραμπ είπε ψέματα δηλώνοντας ότι δεν βίασε την πελάτισσά μας και ότι ούτε την έχει συναντήσει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ