5 δισ. ευρώ άντλησε ο ESM με έκδοση νέου 26ετούς ομολόγου

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) άντλησε σήμερα 5 δισ. ευρώ με την έκδοση νέου 26ετούς ομολόγου και την επανέκδοση υφιστάμενου 10ετούς ομολόγου του.

«Η σημερινή πολύ ισχυρή συναλλαγή σηματοδοτεί την επιτυχή έναρξη του χρηματοδοτικού προγράμματος του ESM στο τρίτο τρίμηνο. Δείχνει ότι οι επενδυτές έχουν εμπιστοσύνη στη στρατηγική του ESM και έχουν λάβει υπόψη ότι η βρετανική ψήφος για έξοδο από την ΕΕ δεν έχει άμεσες συνέπειες για το ίδρυμα», δήλωσε ο Ζίγκφριντ Ρουλ, επικεφαλής για τη χρηματοδότηση του ESM.

Η έκδοση του νέου 26ετούς ομολόγου ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο (κουπόνι) 0,875%. Η απόδοση του διαμορφώθηκε στο 0,933% και η συνολική ζήτηση ξεπέρασε τα 3,3 δισ. ευρώ.

Από την επανέκδοση υφιστάμενου 10ετούς ομολόγου αντλήθηκαν 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο 0,5% και ωρίμανση στις 2 Μαρτίου 2026. Η απόδοσή του διαμορφώθηκε στο 0,149% και η ζήτηση ξεπέρασε τα 4,5 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες Barclays, Citi και Deutsche Bank ήταν οι επικεφαλής τράπεζες για τις δύο εκδόσεις.

Copyright © 2012 – 2016 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.