Σε πλειστηριασμό 5.000 ακίνητα από 1η Ιουνίου

Ξεκινούν από τον Ιούνιο οι πλειστηριασμοί 5.000 ακινήτων, τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο και ανήκουν σε δανειολήπτες, κυρίως στρατηγικούς κακοπληρωτές. 

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Realnews  ταυτόχρονα δρομολογείται εντός των επόμενων 6 μηνών η παραχώρηση της διαχείρισης καθώς και η πώληση των εξυπηρετούμενων και ενήμερων δανείων (στεγαστικών και καταναλωτικών) σε ξένες εταιρείες – funds. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, από τον Ιούνιο, όταν και θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί έως και το τέλος του 2016, οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε εκπλειστηρίαση έως και 5.000 ακινήτων, τα οποία αποτελούν υποθήκη σε κόκκινα δάνεια όλων των κατηγοριών. «Οι εντολές για πλειστηριασμό θα αφορούν, αρχικά, ακίνητα, τα οποία έχουν αποκτηθεί με στεγαστικά δάνεια μεγάλου ποσού. Ουσιαστικά πρόκειται για ακίνητα με αντικειμενική που υπερβαίνει τα 300.000 ευρώ. Επίσης, πλειστηριασμοί θα γίνουν και σε ακίνητα που με τη σειρά τους έχουν αποκτηθεί με επιχειρηματικά δάνεια και σήμερα χρησιμοποιούνται για εμπορική-εταιρική χρήση», αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

Στόχος των πλειστηριασμών θα είναι σύμφωνα με στελέχη των τραπεζών που επικαλείται το δημοσίευμα, ο εντοπισμός των στρατηγικά κακοπληρωτών δανειοληπτών, οι οποίοι ανέρχονται σε 25.000 έως 30.000 και δεν πληρώνουν κατά συνείδηση ενώ διαθέτουν κινητή και ακίνητη περιουσία. 

Copyright © 2012 – 2016 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.