peloponnese.eventswp contentuploads201603cropped p 32x32 561c29c297434988f956daf5974cd68f8bbf3e6b 9

Διαδρομή για φίλημα!

Οδηγείτε µοτοσικλέτα; Αν ναι, ιδού µια εξαιρετική, ιδανική διαδροµή στο Μοριά. Αν όχι, δεν πειράζει. Είναι εξίσου όµορφη µε κάθε µέσο.

Ξεκινάτε λοιπόν από το Παράλιο Άστρος και τις αµµουδιές του, περνάτε τις ευθείες ως τον Άγιο Ανδρέα και τον υγροβιότοπο του Μουστού και από εκεί και κάτω ξεκινάνε τα… ωραία!

Από τον Άγιο Ανδρέα ως το Λεωνίδιο η διαδροµή είναι από τις οµορφότερες της Πελοποννήσου: στροφές πάνω από φιόρδ µε αµµουδιές και ελαιώνες, ήσυχα νερά και λιγοστά εξοχικά. Μια µυθική δαντέλα µε εσάκια και φουρκέτες ιδανικές για µοτοσικλετιστές. Η θέα πίσω από κάθε στροφή είναι έξοχη: θα βαρεθείτε να σταµατάτε για φωτογραφίες!

Η παραλία του Τυρού είναι αρκετά κοσµοπολίτικη και εδώ µπορείτε να κάνετε µια ενδιαφέρουσα παράκαµψη και να ανεβείτε στα ορεινά χωριά Τυρός και Σαπουνακαίικα. Είναι όµορφα και µε ωραία αρχιτεκτονική, όπως και τα γραφικά Πέρα Μέλανα, πάνω από τους ελαιώνες των οποίων θα βρείτε το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία µε τα λείψανα του αρχαίου ναού του Απόλλωνα Τυρίτα, µαζί µε µια εντελώς εκπληκτική θέα στις ακτές της εν λόγω διαδροµής. Αν θελήσετε να κολυµπήσετε, θα βρείτε αµέτρητους όρµους µε ελαιώνες και κυπαρίσσια και σµαραγδένια νερά όπως στο Κρυονέρι, στο Ζαρίτσι και στον Τσέρφο. Μετά το πολυφωτογραφηµένο αµµουδερό φρύδι της Σαµπατικής ο δρόµος καταλήγει στο Λεωνίδιο, την για πολλούς πρωτεύουσα της Τσακωνιάς. Πινακίδες στα Τσακώνικα εξάλλου σας υποδέχονται παντού.

The post Διαδρομή για φίλημα! appeared first on Peloponnese Events.