«Δένει» το 1ο την Κυριακή

Ακολουθούν ακόμα 6 έως και τις αρχές Οκτώβρη – «Στοίχημα» για τους εμπόρους η «ανοιχτή αγορά

Χαράς Ευαγγέλια για την πόλη της Κορίνθου την προσεχή Κυριακή θα δέσει στο λιμάνι της το 1ο από τα συνολικά 6 κρουαζιερόπλοια που έχουν προγραμματίσει να έρθουν έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Η πόλη μοιάζει περισσότερο έτοιμη από πέρυσι αφού οι έμποροι έχουν ζητήσει και έχουν λάβει την ενημέρωση καταρχήν για τις ημερομηνίες και κατόπιν  τις απαραίτητες άδειες ώστε να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ημέρα εκείνη προς εξυπηρέτηση των τουριστών και φυσικά της εικόνας της «ζωντανής πόλης» που επιθυμεί τον τουρισμό και όχι μιας πόλης που… απολαμβάνει την Κυριακή της και ησυχάζει! «Πήραμε την απόφαση γιατί ξέραμε τις ημερομηνίες που θα φτάσουν τα κρουαζιερόπλοια. Πέρυσι δεν είχαμε την άδεια ν ανοίξουμε, φέτος πήραμε το πρόγραμμα από τις αρχές του έτους και έτσι όποιος θέλει μπορεί να ανοίξει το κατάστημά του την Κυριακή. Ο εμπορικός σύλλογος έχει πάρει την άδεια που πρέπει. Το ωράριο έχει καθοριστεί το διάστημα 11:00 έως 15:00. Στόχος είναι να δείξουμε ένα τουριστικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως πρέπει να το δοκιμάσουμε, δεν ξέρουμε τις ανάγκες των τουριστών, θα πράξουμε και θα δούμε. Να δούμε πόσος κόσμος θα έρθει και εάν τελικά υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά» δηλώνει στο «ΣΗΜΕΡΑ» ο Πρόεδρος των εμπόρων της Κορίνθου Βασίλης Γεώργαρης .

Το πόσα καταστήματα θ ανοίξουν δεν μπορεί να το ξέρει κανείς. Οι έμποροι, λόγω της ιδιαιτερότητας της Κυριακής ως εργάσιμης ημέρας έχουν να υπολογίσουν το επιπλέον κόστος , την ίδια ώρα που δεν γνωρίζουν εάν οι τουρίστες που θα έρθουν θ αφήσουν χρήματα στην αγορά.

«Ξέρουμε ότι η Κυριακή ανεβάζει πολύ το κόστος. Ο καθένας θα κοστολογήσει και θ αποφασίσει. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι δηλωμένοι, ο μισθός είναι κατά 75% προσαυξημένο, το ένσημο το ίδιο , πρέπει να είμαστε τυπικοί.»

 

 1. 15 Μαΐου 2016
  2. 12 Ιουνίου 2016
  3. 10 Ιουλίου 2016
  4. 7 Αυγούστου 2016
  5. 4 Σεπτεμβρίου 2016
  6. 2 Οκτωβρίου 2016